Tider

Fredag 10:00 - Föranmälan till programpunkter på plats
Fredag 13:00 - Incheckning startar
Fredag 14:00 - 14:45 - Invigning
Söndag 10:00 - Lajvloppisen öppnar
Söndag 16:00 - 16:30 - Avslutning

Fredag
Middag 17:00 - 21:00 på Koppar Restaurang
- Asiatisk nudelwok, tempura grönsaker, chili-lime dressing Pasta med ädelostsås, broccoli & champinjoner

Lördag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen

Lunch 11:00 - 14:00 på Restaurang Koppar
- Vegetarisk moussaka med aubergine, tzatziki  Pasta med pesto på solroskärnor, basilika, veganost och vita bönor

Middag 17:00 - 21:00 på Koppar Restaurang
- Rödbetsbiffar med rotfruktsgratäng, färskost med smak av svartpeppar och parmesan Blomkål och kikärtscurry med sötpotatis, ris

Söndag
Frukost 08:00 - 10:00 på Culturen

Lunch 11:00 - 14:00 på Restaurang Koppar
- Falafel med lins & rotfruktspytt, vitlöksdressing Pannkaka, sylt & grädde
Wifi på Culturen

På Culturen finns ett öppet trådlöst nätverk. Det heter Prolog2019 har lösenord Prolog2019.

JUBILEUMSFEST!

I år firar Prolog 10år och det kommer att firas med trams och flams från kl 23.00 på lördagskvällen. Festen har ett eget schema som kommer att finnas tillgängligt på plats.

Temat för festen är "Timey, Whimey, Whibbly, Wobbly" och vi uppmuntrar vi glatt att folk passar på att klä upp sig i en härlig, knasig, stilig eller galen mix av sin lajvgarderob. Ta också gärna med dig kläder och accessoarer som du vill bli av med och lämna det på bytesbordet, så kan någon annan få glädje av detta till sin outfit. Allt som blir över på bytesbordet efter festen säljs sedan på lajvloppisen på söndag till förmån för Larpfund.

Boende

Du som anmält att du vill ha sovplats kommer att sova på Culturen. Boendet sker i sovsal, vilket betyder att du behöver liggunderlag och sovsäck. Vi är många som sover över på konventet och det är begränsat med plats. Därför vill vi be dig att, om möjligt, inte ta med din allra bredaste luftmadrass så slipper vi trängas onödigt mycket.

Mat

Frukost, lunch och middag ingår i ditt konventspaket. Frukosten kommer att serveras på Culturen. Lunchen och middagen äter vi på restaurang Koppar som ligger några minuters promenad från konventslokalen. Eftersom sittplatserna på restaurangen är begränsade har vi en lång lunch och middag så att vi kan äta i omgångar, se därför till att vara snäll mot de andra deltagarna och lämna din plats när du ätit klart. Det går också bra att ta med en matlåda från restaurangen och äta den i konventets lokaler. Skulle du plötsligt bli sugen på kaffe eller annat fika finns även ett mysigt café som är öppen från arla morgonstund till sent på kvällen.

All mat kommer vara vegetarisk och för de som har önskat ytterligare specialkost kommer det ordnas av restaurangens personal.

Allergier

I år har vi några luftburna allergier bland våra deltagare och ber därför att ni inte tar med följande saker in på Culturen:
 • Citrusfrukter
 • Färska nötter
 • Saffran

  Duschar

  Det finns flera duschar på Culturen. Prata med receptionen om du inte hittar dem.

  Parkering

  Parkering finns direkt utanför Culturen. Det är en avgiftsbelagd parkering som kostar 5kr/timmen och betalas med kort. Om du står på Culturen-parkeringen hela helgen (från fredag kl. 13.00 till söndag 19.00) blir totalkostnad 265kr. Det finns billigare parkering en lite längre bit bort från konventslokalen. Läs mer om det här.

  Nya programpunkter

  Har ni bestämt er för att hålla i en ny eller en repetition av en programpunkt så prata med receptionen för hjälp med lokaler, information och anmälningslappar. Vi har gott om lokaler så tveka inte att fråga receptionen om du behöver ett rum.

  Föranmälan på plats

  Vid receptionen går det att föranmäla sig till programpunkter från fredag kl. 10:00. Om en programpunkt är full, var vänlig respektera det. Om du bestämmer dig för att inte gå på en programpunkt, var snäll mot dina med-deltagare och stryk dig på punktens deltagarlista vid receptionen så att andra får chansen att gå.

  Kontanter

  Under konventet kommer det finnas försäljare, café och loppis. För att handla hos dessa kommer du behöva kontanter. Det finns ingen bankomat på Culturen och det går inte heller att ta ut pengar i Culturens biograf. Hos caféet kommer du utöver att betala med kontanter kunna betala med Swish. Receptionen kommer kunna visa dig närmaste bankomat på en karta som du även kan här.

  Lajvloppis

  Under Prolog arrangeras en loppis med gamla lajvprylar. Ta med det du vill bli av med och kom hem med något som någon annan vill bli av med. Galet bra för miljön och dessutom kul. Loppisen pågår under söndagen kl. 10:00 – 13:45 på torget. Det kommer att finnas bord där du kan ställa ut dina saker under loppistiden, du ansvarar själv för försäljningen av dina saker.

  Besökare på Prolog

  Om du har en vän som vill komma och hälsa på så går det bra för besökare att komma in och säga hej eller köpa något från caféet. Vi ser gärna att besökare tittar förbi men konventet är främst till för deltagarna och därför ber vi alla besökare att inte stanna längre än en timme på konventet. Det är inte heller ok för besökare att gå på några programpunkter, förutom loppisen.

  Alkoholfritt

  Prolog är ett alkoholfritt arrangemang. Detta innebär att du varken får ha med dig alkohol eller vara påverkad av alkohol i konventets lokaler. Deltagare som bryter mot denna regel är inte längre välkomna på konventet.

  Vilrum

  Vi kommer ha ett vilrum öppet under Prolog där det kommer vara tyst. Fråga receptionen om du inte hittar vilrummet på kartan.

  Trygghet och tillgänglighet

  Vi värnar om att skapa en så trygg och tillgänglig mötesplats som vi kan för alla Prologs deltagare och ber därför alla våra deltagare att läsa igenom våra riktlinjer runt detta. Alla våra funktionärer (personer i gröna tröjor) är beredda på att ta emot samtal, önskemål och frågor på dessa ämnen.

  Vi har också två trygghetsvärdar under konventet som kommer att presenteras under invigningen så att ni känner igen dem, men som ni sedan också kan nå via receptionen under konventet.

  Bilder från hotellen

  Vi arrangörer har fått återkommande feedback från deltagare om att det känns tråkigt och uteslutande att bilder från folks privata hotellfester visas på facebook/instagram under evenemangets gång. Vi skulle därför önska av er som bor på hotellet att tänka lite extra på hur ni hanterar sådana eventuella bilder. Tack för hjälpen!

  Första gången på Prolog

  Har du inte varit på Prolog förut? Gär hittar du en kort, nyttig text som vänder sig särskiljt till dig.

  Film

  Lajvpresentationerna samt några av föreläsningarna kommer filmas under konventet. Filmerna kommer sedan finnas på Prologs hemsida.

  Kontakt

  Om du har en fråga så kan du alltid prata med receptionen eller arrangörerna. Försök alltid med receptionen i första hand. Om du är arrangör och stöter på några tekniska problem under din programpunkt kan du ringa receptionen. Då skickar de en snäll funktionär som hjälper dig.

  Receptionstelefon: 070-048 18 19
  Martin: 070-9901068
  Miriam: 073-3788463
  Petter: 073-8018247
  Annica: 070-6217923